KOCAELİ / GÖLCÜK - Şehit Bülent Albayrak İlkokulu

STEM EĞİTİMLERİ

Sustainable Life Skills With STEM

Uyguladığımız projemiz kapsamında mart ayı su planımız ile  Stem keşif kampanyasına katılımı sağladık.

30-04-202430-04-202430-04-2024STEM ile sürdürülebilir Yaşam Becerilerini konulu eTwinning projemizde mart ayı STEM planımız suyun önemi,su kirliliği,su tasarrufu.suyu yenileyebilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmak. Öncelikle öğrencilerimize doğadaki bilinçsiz su tüketimi konusuna dikkat çektik. En fazla su tüketimi olan alanların neler oladuğu ile ilgili sohbet ettik tarım alanlarının sulanmasında kullanılacak damlama sistemlerinin su tasarrufuna olan büyük katkısının olduğu söylendi. Evimizde alacağımız basit önlemler ile yapabileceğimiz su tasarruflarından bahsedildi. Bahçemize kuracğımız su depoları ile yağmur sularını depolayabileceğimiz ve sonrasında sulama ve farklı ihtiyaçlar için kullanabileciğimizden bahsedildi. Her çocuğa hayal gücünü ve yaratıcılığını kullanarak su depoları ve damlama sistemi çizmelerine fırsat verildi. Hayal edilen çizimleri uygulamalarına ve çalışabilirliklerini  akranları ile birlikte gözlemlemasie fırsat verildi. Kurulan damlama sistemleri üzerindeki eksiklikler ve iyileştirmeler üzerinde akran grubu ile beyin fırtınası yaparak çözüm üretmeleri sağlandı. Sonuç: bu yöntem ile bilinçli su kullanımı ve su israfının engellenmesinin sürdürülebilir enerji kaynaklarının bilinçli kullanımına olan büyük katkısına dikkat çekildi.  Bulunan çözüm yöntemleri STEM becerilerinin gelişimine olanak sağladı.

Yayın: 10.04.2023 - Güncelleme: 30.04.2024 12:58 - Görüntülenme: 211